Uusi vaihe alkaa... Autolla ajellessa havaitsee yllättävän paljon epäkohtia, lähinnä siis muissa tietenkin, mutta joskus ehkä joku lapsus omassakin toiminnassa yllättää... Tästä innostuneena päätin alkaa pitämään kirjaa kaikista niistä epäkohdista jotka pitää karsia tuolta teiltä ja turuilta, että minulla, ja sinulla, lukijani, olisi mukavampi ajella.

Ensimmäisenä voisin esitellä itseni, jos jotakuta kiinnostaa tietää kuka täällä raapustelee yön pimeinä tunteina netissä jotain autoblogia, vaikka autotuntemus on huonompi kuin itseasiassa eräällä 3 vuotiaalla pojalla, joka häpeäisi äitiänsä ja näitä kirjoituksia, jos osaisi... :D

Sain kortin kohta (kesällä) 4 vuotta sitten, se olikin yksi saavutus.. Ennenkun pääsin edes inssiin kokeilemaan, autokouluopettajani käski minut ottamaan 10 lisätuntia. Ei kuulemma mitään saumaa muuten. Jos totta puhutaan, istuisin varmaan muuten vieläkin siellä autokoulussa ja harjoittelisin liikennevalojen tunnistusta ja jarrutusta punaisiin valoihin tullessa, mutta onnekseni koitui tuo jo aiemmin mainittu lapsukainen, jonka tulo nopeutti opettajaakin sen verran että lähetti inssiin, mistä meni heti ensimmäisellä kerralla läpi. (Kenellä ei mene? Tunnustaako kukaan?)

Itse inssiajo meni kohtalaisesti, tottakai sinä kesänä kun aurinko paistoi kolmen kuukauden aikana 90 päivänä, niin juuri sinä päivänä satoi vettä, erityisesti vielä juuri silloin kun lähdin ajamaan huisin pelottava inssimies kyydissä. Suurempia kämmejä ei tullut, mitä nyt kun yritin vaihtaa kolmoselta kakkoselle, vaihdoinkin neloselle ja siitä sitten ykköselle sujuvasti... Mummot ja lastenvaunut muistin päästää tien yli ja kaikki oli hienosti. Takaisin asemalle tullessa inssimies käski peruuttamaan auton parkkiin, ikinä ennen sitä (eikä varmaan sen jälkeenkään) ei ole auto mennyt niin siististi ja suoraan ruutuun peruuttamalla, sitä en tietenkään kertonut inssille :D. Jaarittelu sikseen, inssi meni läpi, opettaja oli ihmeissään ja kahden viikon kuluttua olin ajamassa Hyvinkäältä Helsinkiin autolla yksin kun synnytys oli käynnissä... Ja tässä sitä nyt ollaan, kirjoittamassa autoilusta blogia keskellä yötä.